Foodies 03/2025: Airfryer
Crispy comfort
Airfryer cover
Kataifimet met pistache en walnoten

Kataifi met pistache en walnoten

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Geniet van de knapperige zoetheid van kataifi met pistache en walnoten! Dit traditionele dessert uit de Midden-Oosterse en Mediterrane keuken bestaat uit fijne, goudbruine deegdraden gevuld met een heerlijke mix van noten en overgoten met geurige suikersiroop. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie!

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Geniet van de knapperige zoetheid van kataifi met pistache en walnoten! Dit traditionele dessert uit de Midden-Oosterse en Mediterrane keuken bestaat uit fijne, goudbruine deegdraden gevuld met een heerlijke mix van noten en overgoten met geurige suikersiroop. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie!

Bereiding

  1. Hak 100 g pistachenoten en de walnoten grof en meng de noten met het eiwit en 3 el suiker. Smelt de boter. Giet de helft van de boter over het kataifideeg en verdeel het deeg in 6-8 porties. Vorm rechthoeken van het deeg en verdeel de notenvulling erover. Rol het deeg strak om de vulling op en leg de rolletjes met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak ze 20-30 minuten in de oven. Let op: het deeg verbrandt snel, vooral losse draadjes.

  3. Doe 150 g suiker met 150 ml water en de honing in een pan. Knijp het sap uit de citroen en voeg het sap en de uitgeknepen citroen toe. Kook het geheel in ca. 10 minuten tot een siroop.

  4. Hak 2 el pistachenoten fijn. Neem het kataifigebak uit de oven en overgiet het direct met de siroop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en laat helemaal afkoelen.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (5 stemmen)

* Deze aan baklava verwante lekkernij is mierzoet, maar o zo lekker.

  1. Hak 100 g pistachenoten en de walnoten grof en meng de noten met het eiwit en 3 el suiker. Smelt de boter. Giet de helft van de boter over het kataifideeg en verdeel het deeg in 6-8 porties. Vorm rechthoeken van het deeg en verdeel de notenvulling erover. Rol het deeg strak om de vulling op en leg de rolletjes met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak ze 20-30 minuten in de oven. Let op: het deeg verbrandt snel, vooral losse draadjes.
  3. Doe 150 g suiker met 150 ml water en de honing in een pan. Knijp het sap uit de citroen en voeg het sap en de uitgeknepen citroen toe. Kook het geheel in ca. 10 minuten tot een siroop.
  4. Hak 2 el pistachenoten fijn. Neem het kataifigebak uit de oven en overgiet het direct met de siroop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en laat helemaal afkoelen.

Fotografie: foodies