Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kataifimet met pistache en walnoten

Kataifi met pistache en walnoten

  • Gemiddeld

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Hak 100 g pistachenoten en de walnoten grof en meng de noten met het eiwit en 3 el suiker. Smelt de boter. Giet de helft van de boter over het kataifideeg en verdeel het deeg in 6-8 porties. Vorm rechthoeken van het deeg en verdeel de notenvulling erover. Rol het deeg strak om de vulling op en leg de rolletjes met de vouw naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Bestrijk de rolletjes met de overgebleven boter en bak ze 20-30 minuten in de oven. Let op: het deeg verbrandt snel, vooral losse draadjes.

  3. Doe 150 g suiker met 150 ml water en de honing in een pan. Knijp het sap uit de citroen en voeg het sap en de uitgeknepen citroen toe. Kook het geheel in ca. 10 minuten tot een siroop.

  4. Hak 2 el pistachenoten fijn. Neem het kataifigebak uit de oven en overgiet het direct met de siroop. Bestrooi met de gehakte pistachenoten en laat helemaal afkoelen.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)