Bereiding

1. Marineer eerst de salade. Doe de ui, paprika’s en azijn in een schaal en bestrooi met zout en peper. Zet weg.

2. Maak nu de kebabs. Doe gehakt, ui, peterselie, zout, kaneel, zevenkruidenpoeder, piment en peper in een schaal en meng alles met je handen door elkaar tot de ui en specerijen goed met het gehakt vermengd zijn. Zet weg.

3. Verhit de grill.

4. Verhit intussen wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de plakjes aubergine 1-2 minuten tot ze aan beide kanten goudkleurig zijn. Laat een beetje afkoelen.

5. Verdeel het gehaktmengsel in 18 delen en rol ze elk uit tot een worstje dat ongeveer net zo dik is als de plakjes aubergine en ongeveer 5-6 cm lang is. Rijg ze aan spiesjes, afgewisseld met plakjes aubergine. Ik rijg meestal 3 gehaktballetjes en 2-3 plakjes aubergine aan elke spies.

6. Leg de spiesjes op een bakplaat en gril tot ze helemaal goudkleurig zijn; keer na 10 minuten om en gril ze dan nog 10 minuten. Zet weg.

7. Smeer de pasta dun uit over het platbrood. Giet de azijn uit de uiensalade en roer de olie erdoor. Schep op de platbroden. Leg op een andere bakplaat en gril een paar minuten tot de broden langs de randen net krokant worden.

8. Leg de platbroden op een snijplank, leg de spiesjes erop en bestrooi met de peterselie. Besprenkel met granaatappelmelasse en bestrooi met de granaatappelpitjes en de pijnboompitten, als je die gebruikt.

Comptoir Libanais – Feest!

Recept uit het boek

Comptoir Libanais – Feest!
€29,99