Bereiding

  1. Was de rijst en laat het weken in koud water terwijl je de rest bereidt.
  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak er de sjalotjes zacht in. Voeg het currypoeder en het bouillonblokje toe en bak een paar minuten verder. Giet de rijst af en voeg
    met 300 ml water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook, zet een deksel op de pan en kook ca. 10 minuten tot de rijst het water heeft opgenomen en gaar is. Roer de garnalen erdoorheen en verhit ca. 5 minuten.
  3. Breng de kedgeree op smaak met zout en peper. Verdeel de eieren en een klontje boter over de pan, zet het deksel er weer op en verhit nog ca. 1 minuut tot de boter is gesmolten en de eieren warm zijn. Garneer met de peterselieen de citroen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Tony Briscoe Styling: Rob Merrett Foodstyling: Natalie Thomson