Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Keema pav

Keema pav

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Keema is echt Indiaas streetfood. Kruidig lamsvlees op een pav: een Indiaas zacht wit broodje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Keema is echt Indiaas streetfood. Kruidig lamsvlees op een pav: een Indiaas zacht wit broodje.

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een koekenpan en bak er het lamsgehakt bruin in. Voeg de kardemompeulen, het kaneelstokje, het komijnpoeder en het korianderpoeder toe en bak nog ca. 1 minuut. Voeg de ui, de gember, de knoflook en de groene peper toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten en een scheutje water toe. Kook nog ca. 10 minuten op laag vuur door
    en roer regelmatig. Neem het kaneelstokje uit de pan.

  2. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze met de snijkant naar beneden in een droge koekenpan. Besmeer de broodjes met de boter. Beleg de broodjes met het gehaktmengsel. Maak
    af met wat korianderblaadjes en rode ui. Serveer met de citroenpartjes.

Per portie: 689 kcal | 54 g koolhydraten | 35 g eiwit | 36 g vet

© olive Magazine / Immediate Media Recepten:Janine Ratcliffe Foto’s:Sam Stowell Styling:Iris Bromet Foodstyling:Natalie Thomson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!