Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

Kelpnoedels met shiitake, zeewier en furikake

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Willem: ā€œEen groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.ā€

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Willem: ā€œEen groot aanbod aan zowel vers als gedroogd zeewier vind je bij een goede biologische supermarkt.ā€

Bereiding

  1. Week de kombu 3 minuten in koud water. Laat uitlekken en hak het zeewier grof.

  2. Kook de kelpnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een wokpan en bak er op hoog vuur de shiitakes 4-5 minuten in. Voeg de wakame toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met de sesamolie, de sojasaus. Giet de noedels af en meng ze erdoorheen.

  3. Verdeel de noedels over kommen en strooi er de lente-ui en de furikake overheen.

Per portie: 229 kcal | 5 g koolhydraten | 7 g eiwit | 16 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!