Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch. Klop de boter en suiker tot een glad geheel en klop een voor een de eieren erdoor.
  2. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en het bakpoeder erdoor, maar meng niet te lang. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 26 centimeter.
  3. Strooi de gekonfijte kersen en het amandelschaafsel erover en bak de taart 30-35 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt en een spies er schoon uit komt.
  4. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, til hem er dan voorzichtig uit en laat kort op een rooster afkoelen voor je hem warm of op kamertemperatuur opdient.
  5. Restjes kun je 2-3 dagen in een trommel op een koele plek bewaren.
De Zoete Bakplaat

Uit het boek

De Zoete Bakplaat
€21,99