Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
De Zoete Bakplaat: Kersen-amandelcake

Kersen-amandelcake

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

  • 5 minuten wachttijd5 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Rukmini Iyer: "Ik kan niet langs een bakker die deze taart verkoopt lopen zonder een stuk mee te nemen – vooral erg welkom na of tijdens het uitlaten van mijn hond. Voor mij is dit de perfecte taart voor elk moment van de dag. Gebruik goed rode kersen voor een mooi retro-effect."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 160 °C hetelucht / 180 °C elektrisch. Klop de boter en suiker tot een glad geheel en klop een voor een de eieren erdoor.

  2. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en het bakpoeder erdoor, maar meng niet te lang. Schep het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 26 centimeter.

  3. Strooi de gekonfijte kersen en het amandelschaafsel erover en bak de taart 30-35 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt en een spies er schoon uit komt.

  4. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, til hem er dan voorzichtig uit en laat kort op een rooster afkoelen voor je hem warm of op kamertemperatuur opdient.

  5. Restjes kun je 2-3 dagen in een trommel op een koele plek bewaren.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

De Zoete Bakplaat

€ 25,99
De zoete bakplaat