
Kersen-pistacheroomijs
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe de kersen, de citroenschil, het sap en de maizena in een koekenpan. Verhit 12-15 minuten op middelhoog vuur tot het mengsel bubbelt en is ingedikt.
Plet tijdens het koken de kersen met een houten lepel. Laat helemaal afkoelen.
Klop de slagroom met de pistachepasta met een handmixer tot zachte pieken en spatel de gecondenseerde melk voorzichtig erdoor heen. Schenk in een cakevorm of diepvriesbak (ca. 1,2 l inhoud).
Swirl met een tafelmes de afgekoelde kersen erdoorheen. Bestrooi met de pistachenoten, dek af en zet minimaal 6 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.
Neem het ijs uit de diepvries en laat ca. 5 minuten staan voor je er bolletjes van schept. In de diepvries blijft het ijs drie maanden goed.