Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kersen-pistacheroomijs

Kersen-pistacheroomijs

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 6 uur wachttijdca. 6 u. wachttijd

Dit kersen-pistacheroomijs is een frisse en romige combinatie van zoete kersen en nootachtige pistache. Zonder ijsmachine tover je met weinig moeite een luxe zomerdessert op tafel!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
10

Ingrediënten

Dit kersen-pistacheroomijs is een frisse en romige combinatie van zoete kersen en nootachtige pistache. Zonder ijsmachine tover je met weinig moeite een luxe zomerdessert op tafel!
Bereidingstip
Roer ieder halfuur door het mengsel met een lepel om het aantal ijskristallen te reduceren. Doe dit tot het ijs zo bevroren is dat je het niet meer kunt doorroeren.

Bereiding

  1. Doe de kersen, de citroenschil, het ­sap en de maizena in een koekenpan. Verhit 12­-15 minuten op middelhoog vuur tot het mengsel bubbelt en is ingedikt.

  2. Plet tijdens het koken de kersen met een houten lepel. Laat helemaal afkoelen.

  3. Klop de slagroom met de pistachepasta met­ een handmixer tot zachte pieken en spatel de gecondenseerde melk voorzichtig erdoor­ heen. Schenk in een cakevorm of diepvriesbak (ca. 1,2 l inhoud).

  4. Swirl met een tafelmes de afgekoelde kersen erdoorheen. Bestrooi met de pistachenoten, dek af en zet minimaal 6 uur, maar liever een nacht, in de diepvries.

  5. Neem het ijs uit de diepvries en laat ca. 5 minuten staan voor je er bolletjes van schept. In de diepvries blijft het ijs drie maanden goed.

Per portie: 476 kcal | 29 g koolhydraten | 5 g eiwit | 38 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Luis Peral Foodstyling: Jessica Mcintosh

IJs
Op zoek naar meer tips en en lekkere recepten voor ijs? Die vind je hier!

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!