Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kersenclafoutis

Kersenclafoutis

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Vet een ovenschaal in met boter. Was de kersen voorzichtig en laat ze uitlekken op een theedoek. Verdeel de kersen over de bodem van de schaal. Klop de eieren los en meng ze met de bloem, de suiker en een snufje zout. Roer geleidelijk de melk door het beslag tot een dik pannenkoekbeslag ontstaat.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Giet het beslag over de kersen. Bak de clafoutis ca. 50 minuten in de oven. Laat de clafoutis ca. 10 minuten afkoelen. Serveer de clafoutis lauwwarm en bestuif hem met poedersuiker.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Eigen collectie, Dille & Kamille, Lifestyle en Subba, Wim Pollmann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)