Kerstpanettone met sinaasappelroom en cranberries
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Breng voor de cranberry’s het cranberrysap met de suiker aan de kook en laat koken tot de suiker is opgelost. Voeg de cranberry’s toe en zet het vuur laag. Kook de siroop heel rustig tot de cranberry’s zacht zijn geworden. Voeg eventueel wat water toe als de siroop te dik wordt. Schenk in een pot als je ze niet direct gebruikt, sluit af en laat afkoelen. Je kunt de cranberry’s lang bewaren in de koelkast.
Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de slagroom, het vanillemerg, de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschil toe en klop het geheel met een garde tot het de dikte van stevige kwark heeft. Snijd de panettone horizontaal in drie gelijke stukken.
Bestrijk het onderste deel van de panettone met ⅓ van de crème. Verdeel er ⅓ van de pistachenootjes en ⅓ van de cranberry’s over. Leg de middelste schijf panettone erop en herhaal met ⅓ van de crème, ⅓ van de pistache en ⅓ van de cranberry’s.
Leg het bovenste panettonedeel erop en bestrijk royaal met de resterende crème. Versier de bovenkant met gedroogde sinaasappelschijfjes, de overige pistache, de overige cranberry’s en wat van de cranberrysiroop. Bestuif nog lichtjes met wat poedersuiker voor een mooi sneeuweffect.