Bereiding

  1. Klop de mascarpone los in een kom. Voeg de slagroom, het vanillemerg, de poedersuiker en de geraspte sinaasappelschil toe en klop het geheel met een garde tot het de dikte van stevige kwark heeft. Snijd de panettone horizontaal in drie gelijke stukken.
  2. Bestrijk het onderste deel van de panettone met ⅓ van de crème. Verdeel er ⅓ van de pistachenootjes en ⅓ van de cranberries over. Leg de middelste schijf panettone erop en herhaal met ⅓ van de crème, ⅓ van de pistache en ⅓ van de cranberries.
  3. Leg het bovenste panettone-deel erop en bestrijk royaal met de resterende crème. Versier de bovenkant met gedroogde sinaasappelschijfjes, de overige pistache, de overige cranberries en wat van de cranberrysiroop. Bestuif nog lichtjes met wat poedersuiker voor een mooi sneeuweffect.

Per portie (10): ca. 732 kcal
11 g eiwit | 46 g vet | 67 g koolhydraten

Receptuur: Willem van Santen Fotografie: Mitchell van Voorbergen