Foodies Italië
Foodies Italië
Foodies Italië cover
Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

Kheer – rijstpudding met sinaasappel en kardemom

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De garnering

Proef India met onze Kheer: rijstpudding met sinaasappel en kardemom, een ode aan de Indiase keuken.

Bereiding

  1. Meng in een pan met dikke bodem de rijst, de kokosmelk, het sinaasappelsap, de sinaasappelschil, de kardemompeulen en de kurkuma. Breng het geheel rustig aan de kook en roer regelmatig door. Kook de rijst op matig vuur in ca. 20 minuten gaar.

  2. Neem van het vuur en roer de suiker en het zout door de rijst. Laat de rijst ca. 2 minuten rusten met het deksel op de pan. Klop nu kort en krachtig met een houten lepel de boter door de rijst. Verwijder de kardemompeulen. Verdeel de rijstpudding over kommetjes en strooi er de pistachenoten en granaatappelpitjes over. Maak af met verse munt en wat reepjes sinaasappelschil.

Per portie: 529 kcal | 46 g koolhydraten | 7 g eiwit | 35 g vet

Foto’s en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)