Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kibbeling met geroosterde ‘hutspot’

Kibbeling met geroosterde ‘hutspot’

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Maak de pastinaken, de wortels en de aardappels schoon. Snijd de groenten in grove stukken. Pel de uien en snijd ze in grove parten. Meng de groenten met de olie in een braadslee. Bestrooi met zeezout. Rooster de groenten in ca. 35 minuten in de oven bruin en gaar.

  2. Houd 5 takjes peterselie apart. Hak voor de remoulade de overige peterselie, de bieslook en de dragon fijn. Roer de kruiden en de augurk door de mayonaise en breng de remoulade op smaak met zout en peper.

  3. Verhit de frituurolie tot 180°C. Roer de eidooier met de bloem, het bier, 1½ tl zout, een snufje peper en een snufje cayennepeper tot een glad beslag. Dep de vis en de inktvis goed droog. Snijd de visfilets in stukken van ca. 5×5 cm. Wentel de vis en de inktvis door het beslag. Frituur de vis en de inktvis in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Pluk de blaadjes van de apart gehouden takjes peterselie. Meng de peterselie met de geroosterde groenten. Serveer de kibbeling met de
    remoulade en de ‘hutspot’.

Per portie: 1191 kcal | 75 g koolhydraten | 56 g eiwit | 69 g vet

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)