Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kibbeling Konijnenvoer

Kibbeling van Konijnenvoer

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 8 uur wachttijdca. 8 u. wachttijd

Advertentie

Voor de bouillon

Voor het bierbeslag

Verder nodig

Demian Parasmo: "De tijd dat tofu saai was is allang voorbij. Zie dit gerecht! De zachte structuur van tofu werkt hier namelijk perfect, omdat de tofu alle subtiele zeetinten van onze bouillon opzuigt. Delicious!"

Bereiding

  1. Maak eerst de bouillon door alle ingrediënten op laag vuur rustig te laten trekken, minstens 10 minuten lang. Voeg nu de tofu toe, die je voorzichtig in stukken scheurt ter grootte van kibbeling. Laat het vervolgens 30 minuten rustig koken. Uiteindelijk moet de tofu lekker zoutig en ziltig smaken.

  2. Voor de ultieme kibbeling vries je de tofu in de bouillon een nacht in. Vervolgens laat je het rustig ontdooien om daarna voorzichtig het vocht uit de kibbeling te drukken. Het vocht in de bevroren tofu zet uit, en door het vocht er vervolgens uit te knijpen zal de kibbeling iets meer flaky worden. Deze stap is super extra, maar wel de moeite waard als je de tijd hebt.

  3. Roer met een garde alle ingrediënten van het bierbeslag door elkaar, tot het mooi vloeibaar is, zonder klontjes. De maple syrup, vodka en het bakpoeder zijn allemaal ingrediënten die er voor zorgen dat je een super crispy beslag krijgt.

  4. Laat de kibbeling uitlekken en dep droog met wat keukenpapier. Wentel ze vervolgens door het bierbeslag.

  5. Laat de kibbeling voorzichtig (van je af) vallen in een hete frituurpan van 180°C. Wanneer de kibbeling goudbruin is laat je deze even uitlekken op keukenpapier. Breng daarna royaal op smaak met de kibbelingkruiden en serveer direct.

Receptuur: Demian Parasmo Fotografie: Imane Dafer

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Konijnenvoer

€ 40,00
cover konijnenvoer