Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Kibbeling

Zelf kibbeling maken

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Het typische beeld van een willekeurige stad in Nederland: een viskraam midden op het marktplein. Met dit kibbeling recept maak je de lekkerste snacks van de visboer helemaal zelf.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier
Het typische beeld van een willekeurige stad in Nederland: een viskraam midden op het marktplein. Met dit kibbeling recept maak je de lekkerste snacks van de visboer helemaal zelf.

Bereiding

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de suiker in een kom. Voeg de azijn en ca. 200 ml koud water toe en roer zo kort mogelijk tot een glad maar dik beslag. Laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Verwarm de olie in een frituurpan tot ca. 180°C. Snijd de vis in blokjes en meng ze met het beslag. Neem de stukjes vis een voor een uit het beslag en laat even uitdruipen, zodat er een laagje op de vis blijft zitten maar geen dikke klonten. Frituur de vis in ca. 5 minuten goudbruin en zeer krokant in de hete olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat cajunkruiden. Serveer direct.

Per portie: 408 kcal | 45 g koolhydraten | 25 g eiwit | 14 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Bewaartip
Was de portie nét te groot? Dan wil je waarschijnlijk op een later moment de kibbeling opnieuw opwarmen. Benieuwd hoe je dit doet, zonder dat de krokante vis verandert in een slappe hap? Kibbeling opnieuw opwarmen: zo doe je dat!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!