Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kibbeling

Kibbeling

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • keukenpapier
Het typische beeld van een willekeurige stad in Nederland: een viskraam midden op het marktplein. Met dit recept maak je de lekkerste snacks van de visboer helemaal zelf.

Bereiding

  1. Meng het zelfrijzend bakmeel, de maizena, het zout en de suiker in een kom. Voeg de azijn en ca. 200 ml koud water toe en roer zo kort mogelijk tot een glad maar dik beslag. Laat ca. 10 minuten rusten.

  2. Verwarm de olie in een frituurpan tot ca. 180°C. Snijd de vis in blokjes en meng ze met het beslag. Neem de stukjes vis een voor een uit het beslag en laat even uitdruipen, zodat er een laagje op de vis blijft zitten maar geen dikke klonten. Frituur de vis in ca. 5 minuten goudbruin en zeer krokant in de hete olie. Laat kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi met wat cajunkruiden. Serveer direct.

Per portie: 408 kcal | 45 g koolhydraten | 25 g eiwit | 14 g vet

Receptuur & fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)