Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle

Kikkererwten-parelgerstrisotto met chipotle

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Maak risotto eens wat anders met parelgerst in plaats van rijst en rokerige chipotlepasta.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur en fruit er de ui in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de knoflook en het paprikapoeder toe en fruit al roerend nog 30 seconden. Voeg de
    tomatenblokjes, de bouillon, de kikkererwten, de parelgerst en de chipotlepasta toe en roer alles door elkaar.

  2. Breng het geheel aan de kook, dek af en zet het vuur laag. Kook zachtjes 35­-40 minuten tot de parelgerst gaar is maar nog een beetje bite heeft. Serveer met een schep crème fraîche en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

Per portie: 490 kcal | 81 g koolhydraten | 14 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Liberty Mendez Foto’s: Tom Regester Foodstyling: Amy Stephenson Styling: Luis Pera

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)