Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
kikkererwtenstoof

Kikkererwtenstoof

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd hem in kleine blokjes. Maak de aubergine schoon en snijd hem in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd 1 citroen in 6 parten.

  2. 2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en neem ze uit de pan. Blaker de citroenparten in de hete pan. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui erin. Voeg de paprika en de aubergine toe en bak ze al omscheppend in ca. 5 minuten bruin. Voeg de knofl ook en het komijnzaad toe en fruit ca. 1 minuut mee. Voeg de kikkererwten toe en warm ze goed door.

  3. 3. Halveer de overige citroen en pers hem uit. Was de peterselie, hak hem fi jn en meng door de kikkererwten. Breng de kikkererwtenstoof op smaak met zout en peper, de sumak, citroensap en pul biber naar smaak. Verbrokkel de feta eroverheen en strooi de geroosterde amandelen over de kikkererwtenstoof. Serveer eventueel met brood.

Per portie: 622 kcal | 39 g koolhydraten | 30 g eiwit | 34 g vet

Foto’s: Eddy Haitjema, Foodstyling: Willem van Santen, Styling & receptuur: Willemijn van der Kamp, Servies etc.: So-linnen (so-linnen.nl), Wim Pollmann (servies.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)