Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Recepten met miso: kip-boerenkoolsalade

Kip-boerenkoolsalade met misodressing en granaatappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de dressing

Voor de salade

Chiazaad, gojibessen en bijenpollen worden vaak bestempeld als superfoods. Maar als er iets is wat dit label verdient, is het wel boerenkool. Helemaal gezond als je het verwerkt in een smaakvolle salade.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de zoete aardappel en de rode ui in een enkele laag over een grote bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster 25 minuten in de oven. Draai de groenten om en rooster 15-20 minuten verder tot ze zacht maar nog stevig zijn.

  2. Meng intussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje. Verdeel de kipfilets (met de huid naar boven) en de prosciutto over een andere bakplaat. Besprenkel elke kipfilet met 2 tl dressing en zet de bakplaat de laatste 20 minuten bij de groenten in de oven.

  3. Haal de bakplaat met de groenten uit de oven. Zet de grillstand van de oven aan en gril de kip nog 3-4 minuten tot de huid goudbruin en krokant is en de kip gaar is.

  4. Doe voor de salade de boerenkool in een grote kom met de olijfolie en royaal zout en peper. Schenk het citroensap eroverheen, voeg de wortel en de helft van de granaatappelpitten toe en schep alles goed door elkaar.

  5. Verdeel de salade, de zoete aardappel en de rode ui over een grote serveerschaal. Snijd de kip en de avocado in plakjes en verdeel over de schaal. Besprenkel met de overige dressing en bestrooi met de prosciutto en de overige granaatappelpitten. Serveer direct.

Per portie: 771 kcal | 56 g koolhydraten | 39 g eiwit | 40 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Lottie Covell Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)