Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Kip in broodkorst

Kip in broodkorst

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem, 2 tl zout en de gedroogde tijm in een kom. Kneed de boter in stukjes erdoorheen. Voeg de karnemelk toe en kneed het deeg goed door tot het elastisch is. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het ca. 1 uur rusten.

  2. Pel en kneus de teentjes knoflook. Was de peterselie, schud hem droog en hak de helft fijn. Was de citroen met heet water en wrijf hem droog. Bestrooi de kip van buiten en van binnen met zout en peper. Maak het vel van de kip aan de borstzijde voorzichtig los door met de hand onder het vel te gaan. Stop de gehakte peterselie onder het vel. Stop de knoflook, de citroen en de overige peterselie in de kip.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Rol het deeg uit tot ca. ½ cm dik. Leg de kip op het deeg en vouw het deeg dicht. Bestrijk de naad met eiwit zodat hij goed blijft plakken. Bestrijk het overige deeg met eiwit. Leg de kip in een braadslee en bak 1 uur en 20 minuten in de oven. Laat de kip even rusten voordat je de korst openbreekt en hem aansnijdt. Serveer de kip met een groene salade. De gebakken broodkorst, verzadigd met het braadvocht van de kip, is heerlijk om erbij te eten.

Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)