Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Cover voor Kip in notenkorst met auberginepuree

Kip in notenkorst met auberginepuree

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze in een ovenschaal. Rooster de aubergines ca. 45 minuten in de oven. Laat de aubergines afkoelen en halveer ze. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en pureer het vruchtvlees met de sesamolie in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Hak de walnoten en de pijnboompitten fijn. Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je 4 platte filets overhoudt. Bestrooi de kip met zout en peper. Wentel de kip in de bloem, vervolgens in het eiwit en daarna in de gehakte noten.

  3. Kook de kritharaki volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Verwarm de auberginepuree rustig in een pan. Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de gepaneerde kip ca. 4 minuten aan beide kanten op middelhoog vuur.

  4. Giet de kritharaki af en meng 1 el olijfolie, zout en peper erdoorheen. Verdeel de krithariki en de auberginepuree over borden en leg er een gebakken kipfilet op. Garneer met wat munt.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)