Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Pan met kip in rodewijnazijnsaus. Stukjes paprika in de saus en dragon eroverheen.

Kip in rodewijnazijnsaus

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Laat je verrassen door de heerlijke smaakcombinatie van dit kiprecept! Makkelijk te maken en toch bijzonder genoeg om indruk te maken aan tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Laat je verrassen door de heerlijke smaakcombinatie van dit kiprecept! Makkelijk te maken en toch bijzonder genoeg om indruk te maken aan tafel.
Azijn
Er zijn heel veel soorten azijn die je kunt gebruiken in je gerechten. Maar wanneer gebruik je welke azijn? Je leest het hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Verhit de olie in een grote, ondiepe, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.

  2. Bestrooi de kip met zout en peper en leg met het vel naar beneden in de pan. Bak 4-5 minuten tot het vel heel krokant is.

  3. Draai de kip om, verdeel de ui rondom de kip en bak ca. 5 minuten. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak nog een paar minuten.

  4. Schenk de wijn, de wijnazijn en de bouillon erbij en laat 2-3 minuten zachtjes koken.

  5. Roer de mosterd, de tomatenpuree en de dragon erdoorheen en bak ca. 30 minuten in de oven, tot de kip helemaal gaar is en de saus wat is ingedikt.

  6. Bestrooi met extra dragon en serveer met rijst.

Per portie: 373 kcal | 11 g koolhydraten | 23 g eiwit | 21 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Fotografie: Robert Billington Styling: Rachel Vere Foodstyling: Amy Kinnear

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!