
Kip in rodewijnazijnsaus
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190⁰C / hetelucht: 170⁰C). Verhit de olie in een grote, ondiepe, ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
Bestrooi de kip met zout en peper en leg met het vel naar beneden in de pan. Bak 4-5 minuten tot het vel heel krokant is.
Draai de kip om, verdeel de ui rondom de kip en bak ca. 5 minuten. Voeg de knoflook en de paprika toe en bak nog een paar minuten.
Schenk de wijn, de wijnazijn en de bouillon erbij en laat 2-3 minuten zachtjes koken.
Roer de mosterd, de tomatenpuree en de dragon erdoorheen en bak ca. 30 minuten in de oven, tot de kip helemaal gaar is en de saus wat is ingedikt.
Bestrooi met extra dragon en serveer met rijst.