Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Kip kokos ishtu uit kerala

Kip-kokos-ishtu uit Kerala

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

Zeg je India, dan zeg je curry, maar hoe curry’s smaken is in alle regio’s van het land heel verschillend. Probeer bijvoorbeeld eens deze kip-kokos-ishtu uit Kerala.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Zeg je India, dan zeg je curry, maar hoe curry’s smaken is in alle regio’s van het land heel verschillend. Probeer bijvoorbeeld eens deze kip-kokos-ishtu uit Kerala.
Curry tips
Voor het maken van een lekkere curry zijn een aantal zaken belangrijk. Zorg bijvoorbeeld dat wanneer je vlees in je curry doet, je dit altijd eerst aanbraadt voor je het door de curry doet. Gebruik je een kant-en-klare currypasta? Bak deze dan eerst aan tot de olie eruit komt. En wil je je curry wat zoeter maken? Voeg dan suiker toe. Meer zuur? Voeg citroen, azijn of tamarinde toe. Meer pit? Gebruik garam masala of chilipeper. Voor een echt verse curry gebruik je hele specerijen en verse kruiden, en maal je deze zelf fijn. Proef altijd aan het eind hoe je curry smaakt en maak hem zo smaakvol als je zelf wilt.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een brede pan of wok en voeg het kaneelstokje, de kardemompeulen, de kruidnagels, de peperkorrels en de steranijs toe. Voeg als de specerijen niet meer poppen de kerrieblaadjes en de ui toe en bak op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de gember, de knoflook en de chilipeper toe en bak 1-2 minuten op laag vuur, tot de knoflook gaar is.

  2. Maal met een specerijenmolen of vijzel het venkelzaad tot een jn poeder en voeg samen met de kurkuma, de gemalen koriander en een snu e zout toe aan de pan. Voeg een scheutje water toe en bak ca. 2 minuten.

  3. Doe de kip in de pan en bak ca. 2 minuten in de specerijenpasta. Voeg water toe tot de kip voor ⅓ onderstaat, zet het vuur lager en laat ca. 1 uur met het deksel op de pan koken. Roer af en toe door.

  4. Voeg als het kookvocht is ingedikt de sperziebonen en de kokosmelk toe, leg het deksel op de pan en laat nog ca. 10 minuten koken.

  5. Neem het deksel van de pan en laat het vocht voor het grootste deel inkoken; roer af en toe door. Controleer of de kip helemaal gaar is.

  6. Roer de kokosroom, de azijn en de spinazie erdoorheen en breng zachtjes aan de kook. Proef, breng op smaak en bestrooi met de koriander.

Per portie: 538 kcal | 9 g koolhydraten | 35 g eiwit | 39 g vet

© BBC Good Food Magazine / Immediate Media Receptuur: Anjum Anand Fotografie: Sam Stowell Styling: Rebecca Newport Foodstyling: Jane Hornby

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)