
Kip-kokos-ishtu uit Kerala
Gemiddeld
ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een brede pan of wok en voeg het kaneelstokje, de kardemompeulen, de kruidnagels, de peperkorrels en de steranijs toe. Voeg als de specerijen niet meer poppen de kerrieblaadjes en de ui toe en bak op middelhoog vuur tot de ui glazig is. Voeg de gember, de knoflook en de chilipeper toe en bak 1-2 minuten op laag vuur, tot de knoflook gaar is.
Maal met een specerijenmolen of vijzel het venkelzaad tot een jn poeder en voeg samen met de kurkuma, de gemalen koriander en een snu e zout toe aan de pan. Voeg een scheutje water toe en bak ca. 2 minuten.
Doe de kip in de pan en bak ca. 2 minuten in de specerijenpasta. Voeg water toe tot de kip voor ⅓ onderstaat, zet het vuur lager en laat ca. 1 uur met het deksel op de pan koken. Roer af en toe door.
Voeg als het kookvocht is ingedikt de sperziebonen en de kokosmelk toe, leg het deksel op de pan en laat nog ca. 10 minuten koken.
Neem het deksel van de pan en laat het vocht voor het grootste deel inkoken; roer af en toe door. Controleer of de kip helemaal gaar is.
Roer de kokosroom, de azijn en de spinazie erdoorheen en breng zachtjes aan de kook. Proef, breng op smaak en bestrooi met de koriander.