Kip met amandelkorst en boerenkool-sumaksalade
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Bereiding
Doe de boerenkool in een grote kom, besprenkel met ½ van de olie en bestrooi met een snuf zout. Kneed de kool 3-4 minuten, of tot hij donkergroen wordt en slinkt – elk stukje kool moet bedekt zijn met olie.
Snijd voor de kip met amandelkorst de kipfilets horizontaal bijna helemaal in en klap ze open; ze moeten ca. 5 mm dik zijn. Leg de kip tussen twee vellen bakpapier en sla ze platter met een deegroller. Bestrooi de kip aan beide zijden met zout en peper. Doe het ei, de bloem en het amandelmeel elk in een aparte ondiepe schaal. Haal de kip achtereenvolgens door de bloem, het ei en het amandelmeel. Druk goed aan.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en bak de kip 6-8 minuten per zijde, tot hij helemaal gaar is. Houd de kip goed in de gaten – als de pan te heet is, zal het amandelmeel verbranden. Leg de kip op een bord en laat 2-3 minuten rusten.
Klop het citroensap, de rest van de olie, de sumak, zout en peper door elkaar. Schenk de dressing over de boerenkool en schep om met de komkommer en de radijs. Verdeel de salade over borden of een schaal. Snijd de kip in plakjes en leg op de salade.