Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Kip met amandelkorst en romige spinazie

Kip met amandelkorst en romige spinazie

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kipfilet horizontaal in dunne plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Wentel de plakken kip in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het amandelschaafsel.

  2. Verhit de olie en 2 el boter in een pan en bak er de kip op middelhoog vuur ca. 5 minuten aan beide zijden in. Verhit in een ruime pan 1 el boter en fruit er de sjalot ca. 3 minuten in. Voeg de slagroom toe en kook hem ca. 3 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de kip met de spinazie.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)