Bereiding

*Wilde spinazie is volgroeide jonge bladspinazie. De structuur is steviger en de smaak intenser. Je vindt wilde spinazie op de markt en bij Turkse winkels.

  1. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kipfilet horizontaal in dunne plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Wentel de plakken kip in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het amandelschaafsel.
  2. Verhit de olie en 2 el boter in een pan en bak er de kip op middelhoog vuur ca. 5 minuten aan beide zijden in. Verhit in een ruime pan 1 el boter en fruit er de sjalot ca. 3 minuten in. Voeg de slagroom toe en kook hem ca. 3 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de kip met de spinazie.

Foto’s: foodies