Bereiding
*Wilde spinazie is volgroeide jonge bladspinazie. De structuur is steviger en de smaak intenser. Je vindt wilde spinazie op de markt en bij Turkse winkels.
- Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kipfilet horizontaal in dunne plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Wentel de plakken kip in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het amandelschaafsel.
- Verhit de olie en 2 el boter in een pan en bak er de kip op middelhoog vuur ca. 5 minuten aan beide zijden in. Verhit in een ruime pan 1 el boter en fruit er de sjalot ca. 3 minuten in. Voeg de slagroom toe en kook hem ca. 3 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de kip met de spinazie.
Foto’s: foodies