Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Kip met amandelkorst en romige spinazie

Kip met amandelkorst en romige spinazie

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat hem zeer goed uitlekken. Pel en snipper de sjalotten. Snijd de kipfilet horizontaal in dunne plakken van ca. 1 cm. Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Wentel de plakken kip in de bloem, vervolgens in het eiwit en ten slotte in het amandelschaafsel.

  2. Verhit de olie en 2 el boter in een pan en bak er de kip op middelhoog vuur ca. 5 minuten aan beide zijden in. Verhit in een ruime pan 1 el boter en fruit er de sjalot ca. 3 minuten in. Voeg de slagroom toe en kook hem ca. 3 minuten in. Voeg de spinazie toe en stoof hem ca. 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Serveer de kip met de spinazie.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!