Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

Kip met chorizo, paprika en saffraanpuree

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 10 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 10 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de puree

Bereiding

  1. Verwijder de overtollige huid van de kippendijen. Verwarm voor de puree de melk met de saffraan in een kleine pan tot de melk begint te dampen, haal van het vuur en laat trekken. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  2. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur en bak er de chorizo 2 minuten in. Haal de chorizo met een schuimspaan uit de pan en zet apart op een bord. Fruit de ui en de paprika ca. 10 minuten in het bakvet tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook toe en fruit nog 2 minuten. Schep het mengsel op het bord bij de chorizo.

  3. Verhit de pan opnieuw en braad hierin de kip aan beide zijden krachtig aan. Bestrooi de kip met zout en peper. Schenk de wijn erbij en schraap met een houten spatel alle aanbaksels van de bodem los. Schenk de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje en 4 takjes tijm toe. Doe het paprika-chorizomengsel terug in de pan.

  4. Breng het geheel aan de kook en zet de braadpan zonder deksel 35-40 minuten in de oven. Controleer tussentijds en voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog wordt.

  5. Breng intussen de aardappels in een pan met water en wat zout aan de kook. Kook ca. 15 minuten tot de aardappels zacht zijn. Giet af en laat de aardappels ca. 5 minuten droogstomen. Stamp de aardappels met de saffraanmelk en de boter tot een puree. Klop de olijfolie erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.

  6. Pluk de blaadjes van het laatste takje tijm en bestrooi de kip ermee. Serveer met de puree.

Per portie: 910 kcal | 45 g koolhydraten | 40 g eiwit | 58 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Jonathan Gregson Foodstyling: Ellie Jarvis Styling: Agathé Gits

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)