Kip met citroen en rozemarijn
Gemiddeld
ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Meng de kippenbouten met de olijfolie, de knoflook, het citroensap en de rozemarijn. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en snijd hem in plakjes. Leg de kip in een ovenschaal of op een bakplaat en verdeel de citroen erover. Verdeel de overige marinade eroverheen. Bak de kip in ca. 40 minuten goudbruin in de oven. Keer de kip tussendoor een keer om.
Laat de bonen uitlekken en spoel ze kort onder koud stromend water. Laat de olijven uitlekken. Maak de peterselie schoon en hak hem fijn. Neem de kip uit de oven en uit de schaal. Roer de bonen met de olijven en de peterselie door (een deel van) het braadvocht van de kip. Serveer met de kip.