Bereiding

Op de barbecue kun je eindeloos variëren. Deze kip maak je aan met harissa, een pittige rode saus. De dadels meng je door de hummus voor een zoetere smaak.  Je kunt de barbecue eventueel ook vervangen door een grillpan. 

  1. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper en wrijf ze in met de harissa. Gril de kip ca. 30 minuten rondom op de barbecue.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Pureer de kikkererwten met de knoflook, het komijnpoeder, de tahin en 5 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwijder de pitten uit de dadels. Snijd de dadels in kleine blokjes. Roer de dadelblokjes door de hummus. Snijd het Turks brood in punten en gril deze kort op de barbecue. Pel de rode ui en snijd of schaaf hem in dunne ringen. Was de peterselie, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes.
  4. Was de citroen en snijd hem in parten. Serveer de kip met de hummus, het Turks brood, de rode ui, de peterselie en de citroenparten. Druppel er nog 3 el olijfolie overheen.

Foto’s: Stephan van Raay
Servies etc.: Dille & Kamille, In-petto tegels, Sissy-Boy Homeland, eigen collectie