
Kip met perziksaus
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Kruid de kippendijen met kipkruiden, tijm, peper en zout.
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet apart.
Voeg de sjalotten toe aan de pan en bak ze glazig. Strooi de bloem erover en roer goed door.
Voeg het water, het bouillonblokje en de perzikconfituur toe. Roer tot een gladde saus.
Leg de kippendijen in de pan, dek af en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Verwarm een andere pan met een beetje boter of olie en bak de voorgekookte aardappelen goudbruin.
Blancheer ondertussen de boontjes kort in kokend water tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
Serveer de kippendijen met de perziksaus op een grote schaal, omringd door de gebakken aardappelen. Voeg de sperziebonen toe. Werk af met de fijngesnipperde bieslook.
Snelle Jelle
€ 29,99