Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Leg de kipfilets op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met de rozenharissa. Bak ze in ca. 20 minuten in de oven gaar en wat geschroeid.
2. Doe de couscous in een kom met een snufje zout en voeg 200 ml kokend heet water toe. Dek af en laat ca. 10 minuten staan. Roer de gare couscous los met een vork.
3. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
4. Voeg de ui, de paprika, de komkommer, de kruiden en ¾ van de dressing toe aan de couscous en meng goed door elkaar. Snijd de kipfilets in plakjes. Verdeel de couscoussalade over 2 borden, leg de plakjes kip erop en bestrooi met de hazelnoten. Druppel de overige dressing eroverheen.
*Rozenharissa is chilipasta met rozenblaadjes met een pittig zoete en rokerige smaak.
Per portie: ca. 750 kcal
49 g eiwit | 37 g vet | 51 g koolhydraten
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Lottie Covel