Bereiding

1. Bestrooi de kipfilets aan beide zijden met zout en peper. Verhit een klontje boter samen met de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak er de kipfilets aan beide zijden 3-4 minuten in tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

2. Voeg de sjalotten en de knoflook toe aan de pan en fruit ca. 5 minuten op matig vuur tot ze zacht zijn. Blus af met de azijn en de wijn en laat tot ⅔ inkoken. Roer de kappertjes en nog een klontje boter erdoorheen en doe de kipfilets terug in de pan. Wentel de kipfilets in de saus en verwarm nog even door tot ze goed heet zijn. Haal van het vuur en roer de peterselie erdoorheen. Lekker met nieuwe aardappels en een groene salade.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Per portie: ca. 300 kcal
31 g eiwit | 14 g vet | 2 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson