Bereiding

Kip, rozemarijn en sinaasappel: een klassieke combi die er altijd in gaat. Proef de pure smaken in dit fantastische hoofdgerecht.

  1. Deel de kip op in stukken (dijen, drumsticks, filets). Laat het vel op de filets zitten. Was de sinaasappels met heet water, dep ze droog en snijd ze in dikke plakken (ca. 1,5 cm). Pel de uien en snijd ze in parten. Was de rozemarijn, schud hem droog en ris de naaldjes van de takjes.
  2. Verhit de boter in een ruime braadpan. Bestrooi de kip met zout en peper. Braad de kip, de sinaasappel en de ui ca. 10 minuten aan in de boter. Draai de stukken kip om.
  3. Strooi de rozemarijn over de kip en leg een deksel op de pan. Zet het vuur laag en smoor het geheel in ca. 30 minuten gaar.

Per portie: ca. 677 kcal
47 g eiwit | 50 g vet | 8 g koolhydraten

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp