Foodies 01/2025
Lekker snel aan tafel
cover foodies lekker en snel aan tafel

Lees verder onder de advertentie

kip tikka

Kip tikka-spiesen met papadums

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem zeer fijn. Meng de knoflook, de gember, de tandoorikruiden en de yoghurt. Snijd de kipfilet in grote blokjes en meng ze met
    het yoghurtmengsel. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rijg telkens 4 à 5 stukken kip aan een spies. Verhit een grillpan en gril de kipspiesen ca. 4 minuten rondom. Leg de spiesen in een ovenschaal en bak ze nog ca. 12 minuten in de oven.

  3. Verhit de olie in een ruime pan. Frituur de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de olie. Serveer de kipspiesen met de papadums. Lekker met een komkommerraita.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Lees verder onder de advertentie