Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
kip tikka

Kip tikka-spiesen met papadums

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp of hak hem zeer fijn. Meng de knoflook, de gember, de tandoorikruiden en de yoghurt. Snijd de kipfilet in grote blokjes en meng ze met
    het yoghurtmengsel. Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat minimaal 4 uur marineren.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Rijg telkens 4 à 5 stukken kip aan een spies. Verhit een grillpan en gril de kipspiesen ca. 4 minuten rondom. Leg de spiesen in een ovenschaal en bak ze nog ca. 12 minuten in de oven.

  3. Verhit de olie in een ruime pan. Frituur de papadums volgens de aanwijzingen op de verpakking in de olie. Serveer de kipspiesen met de papadums. Lekker met een komkommerraita.

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Otentic (otenticdesign.com), Subba (subba.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)