Kipfilet met kokos en limoen
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de knoflook. Hak de groene pepers fijn. Was de limoen en rasp er de schil af. Breng de kokosmelk met de geraspte kokos, de knoflook, de limoenschil en de gehakte pepers aan de kook. Laat ca. 6 minuten rustig inkoken. Knijp het sap uit de limoen en roer het door de kokosmelk. Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
Snijd de kipfilet horizontaal in plakken. Leg de plakken kip in de kokosmelk en zet het geheel afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout. Was de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten en de komkommer in plakjes. Was de koriander, schud hem goed droog en hak hem grof. Meng de yoghurt met de koriander en breng op smaak met zout en peper. Giet de rijst af en spoel hem met koud water. Laat de rijst goed uitlekken. Meng de rijst met de tomaat, de komkommer en de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Gril de kipfilets 3-4 minuten aan beide zijden op de barbecue en serveer met de rijstsalade.