Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kipfingers met knoflook, parmezaan en koriander erover

Kipfingers met knoflook en parmezaan

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Op zoek naar een makkelijk borrelhapje? Deze chicken fingers staan binnen een halfuur op tafel en zijn onwijs lekker. Serveer met een dip naar keuze en de borrel kan beginnen!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Op zoek naar een makkelijk borrelhapje? Deze chicken fingers staan binnen een halfuur op tafel en zijn onwijs lekker. Serveer met een dip naar keuze en de borrel kan beginnen!
Serveertip
Lekker om te dippen in een sausje, bijvoorbeeld zelfgemaakte mayonaise of knoflooksaus.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bak de kipfingers 15-20 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi in de laatste 5 minuten met de helft van de parmezaan en bak goudkleurig en krokant.

  2. Smelt intussen de boter in een pannetje. Voeg de al roerend de knoflook toe zodra de boter schuimt. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

  3. Roer, als de kip gaar is, de peterselie door de boter en meng met de kip. Bestrooi met de rest van de parmezaan en wat extra peterselie.

Per portie: 189 kcal | 8 g koolhydraten | 8 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Helena Busiakiewicz en Anna Glover Fotografie: Jamie Orlando-Smith Styling: Davina Perkins Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!