Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Recepten met kippenbouillon: kipfricassee

Kipfricassee

In samenwerking met Fundo
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 15 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 15 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Halveer de kippenbouten op het gewricht zodat je 4 dijen en 4 drumsticks hebt. Bestrooi rondom royaal met zout en peper. Verhit de olie en de boter in een ruime braadpan en braad hierin de kip op hoog vuur rondom goed aan. Neem de kip uit de pan en houd apart.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bak de champignons en de ui ca. 8 minuten op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet. Voeg de takjes tijm, de laurier en de jeneverbessen toe. Strooi er 1 el bloem overheen en bak nog 1 minuut. Roer de bouillon er beetje bij beetje doorheen. Breng rustig aan de kook en zet het vuur laag. Roer de room erdoorheen en leg de bouten in de saus, zodat ze net boven de saus uitsteken. Zet het geheel ca. 40 minuten in de oven tot de kip goudbruin en gaar is. Lekker met knapperig stokbrood om in de saus te dippen.

Per portie: 637 kcal | 8 g koolhydraten | 30 g eiwit | 53 g vet

© Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)