Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Kipfricassee met Engelse buns

Kipfricassee met Engelse buns

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet 750 ml water met de kipfilet en het bouillonblokje op en breng aan de kook. Laat afgedekt ca. 20 minuten op laag vuur koken.

  2. Maak intussen de wortels schoon, halveer ze in de lengte en snijd ze in plakjes. Voeg ze de laatste 5-7 minuten toe aan de kipfilet en kook ze mee. Neem het vlees uit de bouillon en houd apart. Zeef de bouillon en houd apart.

  3. Maak de champignons schoon en verhit de boter in een pan. Bak de champignons er ca. 5 minuten in. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de bloem en bak hem kort mee. Voeg al roerend de bouillon toe, breng aan de kook en laat ca. 3 minuten koken op laag vuur.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd het vlees in blokjes. Voeg het vlees, de wortel, de doperwten en de slagroom toe aan de saus. Breng nogmaals aan de kook en breng op smaak met zout, peper en het citroensap. Doe de fricassee in een grote ovenschaal.

  5. Rasp de parmezaan. Neem het broodjesdeeg uit het blik. Snijd 4 broodjes horizontaal doormidden. Bewaar de overige 2 broodjes voor een ander moment. Verdeel de broodjeshelften over de fricassee. Kluts het ei en bestrijk er de broodjes mee. Bestrooi met de parmezaan. Bak het geheel 15-20 minuten
    in de oven.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)