
Kipfricassee met sinaasappel en komijn
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de kippenbouten op het gewricht door. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en 1 el boter in een grote braadpan. Braad de stukken kip in ca. 10 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Pel en snipper de knoflook. Was de sinaasappels. Snijd 1 sinaasappel in parten en voeg hem samen met het komijnzaad en de knoflook toe aan de kip. Blus af met de slagroom en de sherry. Laat het geheel afgedekt ca. 45 minuten rustig stoven op laag vuur.
Was de krieltjes grondig en halveer ze eventueel. Voeg de krieltjes na ca. 20 minuten toe aan de kip. Schil de overgebleven sinaasappel en verwijder de witte velletjes. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.
Stoof de spinazie in 1 el boter. Breng op smaak met zout en peper. Neem de parten sinaasappel uit de pan en warm de plakken sinaasappel kort op in de saus. Serveer de kip met de sinaasappel, de krieltjes en de spinazie.