Bereiding
Lekker snacken met een gezonde twist. Het liefst beginnen wij ons weekend met een heerlijk bordje vol kipnuggets, frietjes en koolsla. Smullen!
- Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de koolsla de groenten met de azijn, de mayonaise, zout en peper.
- Meng het paneermeel in een kom met het paprikapoeder, de kurkuma, het knoflookzout, het selderijzout en de oregano. Doe de bloem en het ei in 2 aparte borden.
- Wentel de kip achtereenvolgens in de bloem, het ei en het paneermeel. Leg de kipnuggets op een rooster boven een bakplaat.
- Bak de kipnuggets 35-40 minuten krokant en goudbruin in de oven. Meng de mayonaise door de koolsla en serveer met de kipnuggets, ovenfriet en chilisaus.
Per portie: ca. 499 kcal
25 g eiwit | 27 g vet | 37 g koolhydraten