Bereiding

Lekker snacken met een gezonde twist. Het liefst beginnen wij ons weekend met een heerlijk bordje vol kipnuggets, frietjes en koolsla. Smullen!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor de koolsla de groenten met de azijn, de mayonaise, zout en peper.
  2. Meng het paneermeel in een kom met het paprikapoeder, de kurkuma, het knoflookzout, het selderijzout en de oregano. Doe de bloem en het ei in 2 aparte borden.
  3. Wentel de kip achtereenvolgens in de bloem, het ei en het paneermeel. Leg de kipnuggets op een rooster boven een bakplaat.
  4. Bak de kipnuggets 35-40 minuten krokant en goudbruin in de oven. Meng de mayonaise door de koolsla en serveer met de kipnuggets, ovenfriet en chilisaus.

Per portie: ca. 499 kcal
25 g eiwit | 27 g vet | 37 g koolhydraten