Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kippenvleugels piripiri

Kippenvleugels piripiri

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Was de rode pepers en leg ze ca. 10 minuten op een rooster in de oven. Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de rode pepers een beetje afkoelen en hak ze grof.

  2. Verhit de olijfolie in een steelpan op laag vuur en fruit er ca. 3 minuten de ui en de knoflook in. Voeg de oregano, het paprikapoeder en naar smaak pimenton toe. Voeg de rode pepers en 1 tl zout toe, neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de azijn erdoorheen. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met de staafmixer.

  3. Dep eventueel de kippenvleugels droog. Meng de helft van de piripirisaus met de kip, dek de kip af en laat ca. 1 uur in de koelkast marineren.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en bak ze ca. 45 minuten in de oven. Bestrijk ze halverwege met de overige piripirisaus. Snijd de limoenen in partjes en geef ze bij de kip. Lekker met gebakken aardappels of met rijst en een salade.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)