Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Kipschnitzel met radijspickles

Kipschnitzel met radijspickles

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de azijn met 125 ml water in een pan tot het mengsel begint te dampen. Roer de suiker erdoorheen tot hij opgelost is. Voeg het laurierblaadje, de peperkorrels en een snuf zout toe. Schenk het mengsel over de radijsjes, komkommer en venkel, meng door elkaar en laat 10-­15 minuten afkoelen. Je kunt het mengsel ook afgedekt 24 uur in de koelkast zetten zodat de radijsjes roze kleuren.

  2. Snij d de kipfilets open en druk ze met een deegroller tussen twee stukken vershoudfolie of bakpapier plat tot een dikte van ca. 5 mm. Meng de bloem met het mosterdpoeder en wat zout en peper in een diep bord. Kluts de eieren in een ander diep bord. Doe de panko in een ander bord. Wentel de kipfilets achtereenvolgens in de bloem, het ei en de panko. Haal de kip nogmaals door het ei en de panko en druk een beetje aan.

  3. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur en frituur er de kipschnitzels ca. 5 minuten aan elke kant in tot ze goudbruin en gaar zij n. Laat kort uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zeezoutvlokken. Serveer met de pickles, de dille en de citroenpartjes.

Per portie: 663 kcal | 64 g koolhydraten | 49 g eiwit | 22 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Anna Glover Foto’s: Danielle Wood Styling: Alex Breeze Foodstyling: Amy Kinnear, Sophie Denmead

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)