Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Kipshoarmasalade

Kipshoarmasalade

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de knoflook, de olijfolie en het citroensap in een plastic bak of kom. Roer alle specerijen, de oregano, een flinke snuf zout en de yoghurt erdoorheen. Doe de kip erbij, wentel hem door het specerijenmengsel, dek af en laat minstens 1 uur marineren, of zet de kom een nacht in de koelkast.

  2. Meng voor de tahinidressing alle ingrediënten in een kleine kom, breng op smaak met zout en peper, dek af en zet in de koelkast tot verder gebruik. Je kunt de dressing tot twee dagen van tevoren maken. Meng alle ingrediënten voor de salade, behalve het citroensap en de olijfolie. De salade kun je 1-2 uur van te voren maken en in de koelkast bewaren.

  3. Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan op hoog vuur. Bak de gemarineerde kip ca. 5 minuten op elke zijde, of tot hij een beetje zwartgeblakerd en gaar is. Leg op een plank en houd apart.

  4. Besprenkel de salade met het citroensap en de olijfolie, breng op smaak met zout en peper en schep alles om. Verdeel de salade over een grote schaal of in een grote serveerkom. Snijd de kip in plakken en verdeel ze over de salade (of serveer de kip apart als er vegetariërs mee-eten). Serveer de salade met de tahinidressing, het geroosterde platbrood of de pita om de kip in te doen en de ingelegde chilipepers.

Per portie: 366 kcal | 7 g koolhydraten | 36 g eiwit | 18 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Good Food Team Foto’s: Louise Hagger Styling: Agathé Gits Foodstyling: Katie Marshall

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)