Gekruide kipstukjes met couscous en aubergine
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Was de aubergines, halveer ze in de lengte en snijd het vruchtvlees op het snijvlak kruislings in. Bestrijk het vruchtvlees met 3 el olijfolie. Bestrooi met zout en ca. ½ el komijnpoeder. Rooster de aubergines in ca. 25 minuten goudbruin in de oven.
Was de munt en de peterselie en schud ze droog. Hak de blaadjes fijn en meng ze door de yoghurt. Breng op smaak met zout.
Week de saffraan ca. 5 minuten in een bodempje heet water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg daarbij aan het begin de geweekte saffraan met het vocht
toe en roer goed door.Meng 1 el komijnpoeder met het korianderpoeder, de ras el hanout en een snufje zout. Meng de stukjes kip erdoorheen. Doe de bloem in een diep bord en wentel de gekruide kipstukjes erin. Verhit ca. 7 el olijfolie in een koekenpan en bak er de kipstukjes rondom goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien op met de aubergine, de couscous en de kruidenyoghurt.