Foodies 03/2024
Zuid-Amerika
Foodies Zuid-Amerika
junkfood klassieke cheeseburger

Klassieke cheeseburger

  • Gemiddeld

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Door de garing ‘krimpt’ het vlees ineen, waardoor de binnenkant bol gaat staan. Door de burgers van te voren in het midden wat platter te maken, hef je dit effect op en krijg je mooie egale burgers die goed op je broodje passen.

Bereiding

  1. Snijd de riblappen in blokjes. Draai het vlees door de gehaktmolen op de grove stand. Dek het gehakt af met vershoudfolie en zet het in de koelkast.

  2. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er 4 burgers van. Druk het vlees niet te hard aan, een wat losse structuur zorgt voor een malsere burger. Maak de burgers in het midden iets dunner dan aan de rand. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  3. Steek de houtskool in de barbecue aan en stook hem fl ink op zodat de kolen gloeiend heet worden. Bestrooi de hamburgers met zout en peper.

  4. Was de sla en laat hem goed uitlekken. Was de tomaat en snijd hem in plakken. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Snijd de hamburgerbroodjes  doormidden.

  5. Leg de burgers op het hete grillrooster en gril ca. 3 minuten. Draai de burgers om en beleg met de cheddar. Gril nog ca. 3 minuten. Neem van de barbecue en laat ca. 2 minuten rusten. Serveer de burgers op de hamburger broodjes met de sla, de tomaat, de ui en de ketchup.

Per portie: 480 kcal | 26 g koolhydraten | 41 g eiwit | 23 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)