Bereiding
Je zet de pruimen in een handomdraai onder met kokend water uit de kraan – de meest veilige keuze voor in de keuken waarmee je bovendien ruimte bespaart op je aanrecht. Daarna kun je de weckpotten met het kokende water uit de Quooker gemakkelijk en snel steriliseren. En zodra je klaar bent, spoel je de sticky pan eenvoudig af terwijl de jam kan afkoelen.
Perfecte pruimenjam
- Snijd het vel van de pruimen kruislings in. Doe de pruimen in een kom en zet ze onder met kokend water uit de Quooker. Laat ca. 30 seconden staan en giet af. Pel de schil van de pruimen. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
- Spoel de weckpotten en deksels grondig met kokend water en laat ze op een schone theedoek uitlekken.
- Doe de pruimen met de geleisuiker, het citroensap en de steranijs in een pan en breng rustig aan de kook. Voeg eventueel wat water toe. Kook de jam tot de gewenste dikte en giet hem direct in de schone potten. Sluit de potten af en keer ze om. Laat de potten afkoelen.
Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is genieten van je zelfgemaakte pruimenjam! Ga naar Quooker voor meer informatie.