Bereiding

  1. Meng de harissa, olijfolie, gember, knoflook, citroen, sumak en witte peper in een jampot met deksel. Schud het mengsel flink (of roer stevig met een vork). Doe de piepkuikens in een grote kom en schenk de inhoud van de jampot erover. Wrijf de dressing goed in alle hoekjes. Dek de piepkuikens losjes af met plasticfolie en laat ze een uur staan (je kunt deze stap overslaan als je haast hebt).
  2. Verhit de oven tot 200°C. Als je de gebakken zoete aardappels maakt, en dat raad ik aan, leg je de piepkuikens daarbovenop. Leg ze anders gewoon in een braadslee. Bestrooi de piepkuikens met het sesamzaad, venkelzaad en zout. Braad ze 40 minuten tot er helder vocht uit komt als je een mespunt in het dikste deel van de poot steekt.
  3. Serveer ze direct, met de gebakken zoete aardappels of een frisse salade: rucola en basilicum met bittere witlof of partjes venkel.
Midnight Chicken

Uit het boek

Midnight Chicken
€29,99