Bereiding

Foodies friend Kim (@verantwoordsnoepen) ontwikkelde dit recept voor kleine fougasse met walnoot, Comté en bacon. “Het liefdevol kneden en samenvoegen van de Franse smaken proef je terug in elke hap!”

  1. Meng 190 ml lauwwarm water met de gist, klop kort door elkaar en laat 10 minuten staan. Meng 290 g bloem met het zout en de Provençaalse kruiden in een kom. Voeg het gistwater toe en roer door elkaar tot een plakkerig deeg.
  2. Kneed het mengsel op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Kneed er beetje bij beetje de olijfolie doorheen, totdat deze goed is opgenomen. Voeg vervolgens de Comté, de walnoten en de bacon toe en kneed door het deeg. Leg het deeg in een kom, dek deze af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek minimaal 1 uur rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld.
  3. Kneed het deeg kort door, verdeel het in 8 gelijke stukken en draai ze tot bolletjes. Rol ieder deegbolletje op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovaal van ca. 1 cm dik. Snijd met een scherp mes 3 gaten in het deeg en trek deze iets uit elkaar.
  4. Leg de broodjes met voldoende ruimte ertussen naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze nog ca. 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Bak de broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Per broodje: ca. 276 kcal
11 g eiwit | 13 g vet | 27 g koolhydraten