Kleine uitjes met rode port en tijm
Gemiddeld
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de uitjes maar laat wat van de wortel zitten zodat de uitjes niet uiteenvallen. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Verhit 2 el boter in een ruime pan en bak er de uitjes op middelhoog vuur ca. 10 minuten rondom in.
Bestrooi de uitjes met de basterdsuiker en laat kort karamelliseren. Voeg de bloem en de tijm toe en roer goed door. Blus af met de rode port en breng op laag vuur aan de kook. Stoof de uitjes op laag vuur in ca. 40 minuten zacht en gaar.
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af, stoom ze droog en pureer ze. Verwarm de melk in een pannetje. Roer 2 el zachte boter door de puree en daarna de warme melk. Breng de puree op smaak met zout, peper en de mosterd.
Breng de uitjes op smaak met zout, peper en de rodewijnazijn. Verdeel de puree over borden en schep er de uitjes inclusief hun stoofvocht overheen. Verbrokkel de geitenkaas erover.