Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
meringue Kleurenschuimpjes

Kleurenschuimpjes

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 60

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Verdeel de suiker gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Verwarm de suiker ca. 5 minuten in de oven, maar laat hem niet smelten.

  2. Klop intussen de eiwitten met een snufje zout met een handmixer op gemiddelde snelheid tot pieken. Neem de suiker uit de oven en voeg hem geleidelijk toe aan het eiwitschuim. Klop het schuim ca. 10 minuten op de hoogste stand, tot de suiker helemaal is opgenomen. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 100°C / hetelucht: 75°C).

  3. Keer de spuitzak binnenstebuiten en maak met het kwastje rondom ca. 4 strepen kleurstof naar keuze van de punt tot halverwege de spuitzak. Keer de spuitzak voorzichtig weer terug en vul hem met de meringue. Zorg dat er geen luchtbellen in de spuitzak zitten.

  4. Spuit kleine toefjes van de meringue op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog de meringues ca. 45 minuten in de oven. Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen. Luchtdicht bewaard zijn
    de meringues ca. 10 dagen houdbaar.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)