Kleurige bonen met worst en salie
Gemiddeld
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Spoel de zwarte bonen en kikkererwten af in een zeef en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de snijbonen in grove stukken. Kook de snijbonen en de doperwten in ca. 5 minuten beetgaar in kokend water met wat zout. Giet de snijbonen en de doperwten af en laat ze goed uitlekken.
Verhit 1 el boter en bak er de worstjes ca. 10 minuten rondom in. Was de salie en de tijm, schud ze goed droog en hak de blaadjes grof.
Verhit 1 el boter en fruit er de ui ca. 3 minuten in. Voeg de zwarte bonen en kikkererwten toe en bak ca. 3 minuten mee. Blus af met de bouillon en breng op laag vuur aan de kook. Voeg de snijbonen, de doperwten, de tijm en de salie toe.
Neem de worstjes uit de pan en snijd ze in stukken. Voeg de stukjes worst toe aan de bonen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Schep de bonenschotel in diepe borden. Lekker met stokbrood.