
Knapperige crêpe-gyoza’s met rundvlees en zoete ui
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Pel en snipper de uien en de gember zeer jn. Verhit 2 el olie in een ruime pan en voeg de uien en gember toe. Zet het vuur lager en bak de uien rustig goudgeel en zacht. Voeg de bruine suiker, de ketjap en de sambal toe en laat even rustig karamelliseren.
Neem van het vuur en meng het gehakt met het uienmengsel. Breng op smaak met zout. Schep telkens 1 el van de vulling op een gyozavel en maak met een natte vinger de rand van het deeg vochtig. Vouw het deeg om de vulling maar druk de randen nog niet op elkaar. Maak vanaf de ene kant van de halve cirkel telkens een vouwtje in het deeg en druk het dan pas tegen de andere kant van het deeg aan. Werk zo telkens een stukje verder zodat de kant van de dumpling naar je toe wat bol komt te staan en een mooi gevouwen patroon aan de deegrand hee . Controleer of het deeg overal goed is dichtgedrukt zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Roer voor het crêpebeslag de maizena, de bloem en het water tot een zeer waterig, glad beslag. Verhit 2 el olie in een pan met anti-aanbaklaag en leg er een aantal van de gyoza in zodat ze mooi rond liggen. Bak kort en giet dan een kleine hoeveelheid van het crêpebeslag tussen de gyoza’s zodat de bodem van de pan net bedekt is. Er moeten meteen kleine gaatjes in het beslag ontstaan. Leg nu het deksel op de pan zodat de onderkant van de dumplings en de crêpe mooi krokant gebakken worden en de rest van de dumplings gaar gestoomd wordt. Laat ca. 6-7 minuten garen op middelhoog vuur. Blijf goed in de gaten houden om de dumplings niet te laten verbranden. Laat voorzichtig uit de pan glijden en laat kort uitlekken op keukenpapier. Serveer direct met gesneden bieslook.