Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Knapperige ganzenbout

Knapperige ganzenbout

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Pel de uien en halveer ze. Breng in een grote pan 1-1,5 l water, 1 el zout, het laurierblaadje, de jeneverbessen, de groenten en de uien aan de kook.

  2. Voeg de ganzenbouten toe aan de pan en zorg dat ze helemaal onder water staan. Kook het geheel afgedekt ca. 1 uur. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  3. Neem de ganzenbouten uit de fond en dep ze droog. Bewaar de fond. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Leg de bouten in een (diep) bakblik. Bak de ganzenbouten ca. 1 uur in de oven tot het vlees gemakkelijk van het bot los komt.

  4. Zeef de fond. Meet 1 l fond af en laat 10-15 minuten staan, tot het vet naar de oppervlakte komt. Doop een soeplepel zo in de pan dat alleen het vet in de lepel loopt. Schep tot bijna al het vet van de fond verwijderd is.

  5. Breng de fond aan de kook en kook hem op hoog vuur in 15-20 minuten tot de helft in. Neem 100 ml fond uit de pan en houd apart. Roer de maïzena glad met 4 el koud water. Roer de maïzena door de kokende fond en kook nog 2 minuten verder.

  6. Meng 1 el zout met 3 el koud water. Bestrijk de ganzenbouten ca. 15 minuten voor het einde van de baktijd twee keer met het zoutmengsel. Neem het vlees uit de oven. Los het bakvet op in 100 ml fond en giet het bij de saus. Breng de saus op smaak. Lekker met rodekool en aardappels.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)