Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Knoflook-aardappelpuree met in serranoham gebakken kabeljauw

Knoflook-aardappelpuree met in serranoham gebakken kabeljauw 

In samenwerking met Consorcio del Jamón Serrano
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Aantal personen
4

Voor de puree

Voor de kabeljauw

Inpakken & garen maar! Wij zijn verzot op deze heerlijke smaakcombinatie van kabeljauw met ConsorcioSerrano-ham.

Bereiding

  1. Verwarm voor de puree de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveerde knoflookbollen horizontaal, bedruip het snijvlak met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Pak de knoflook in in aluminiumfolie en pof de knoflook ca. 40 minuten in de oven.  

  2. Schil intussen de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Doe de aardappels in een pan en zet net onder met water. Voeg wat zout toe en breng aan de kook. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar. 

  3. Neem de knoflook uit de oven en laat even afkoelen. Knijp de gepofte knoflook uit de schil en prak fijn met een vork. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Pureer de aardappels met een pureeknijper. Meng de knoflook en de melk door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper. 

  4. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken en wikkel ze in de serranoham. Verhit de olie en ⅓ van de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauw er in ca. 10 minuten rondom gaar in. Blus de pan af met de rest van de boter en voeg de kappertjes toe. Verdeel de knoflookpuree over borden en leg de in serranoham gebakken vis erop. Schep de schuimende kappertjesboter eroverheen.  

Per portie: 389 kcal | 32 g koolhydraten | 24 g eiwit | 18 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)